У кожному регіоні Італії є свій секрет застосування спецій для прошутто. Деякі різновиди шинки виготовляються з використанням виключно морської солі без додаткових інгредієнтів. Важливим фактором є те, що виробники справжнього прошутто не використовують консервантів і ароматизаторів, що робить продукт не тільки смачним і впізнаваним, а й корисним, дієтичним. Тому нічого немає дивного в тому, що вже з одного року багато батьків вводять італійську шинку в раціон своїх малюків. Крім того, в'ялений за спеціальною технологією окіст, володіючи високою поживною цінністю, входить до складу різноманітних дієт. А ще варто відзначити, що виготовлення прошутто піддається в Італії постійним перевіркам з боку Органів контролю якості, в зв'язку з чим, в продаж ніколи не надходить продукт, що не відповідає прийнятим нормам. Та й самі виробники підтримують свою марку і престиж, намагаючись хоч у чомусь перевершити конкурентів.