Сір Pilos Gouda - твердий сир виготовлений з коров'як ячого молока. Найпоширеніший сир у світі та найвідоміший з усіх сирів. Сир "Гауда" має фруктовий, ніжно-білий смак, а аромат стає повнішим із годиною дозрівання.
Компанія "Pilos" займається виробництвом молочних продуктів більше двадцяти років, тому в якості і годі сумніватись. Спосіб приготування ділиться на декілька етапів. В пастеризоване молоко додають закваски, нагрівають до відокремлення сироватки. Зрілу масу промивають водою, щоб позбутися зайвої молочної кислоти і отримати особливий смак Гауді. Згусток пресують в круглих формах на протязі декількох годин, потім поверхню ретельно омивають соляним розчином, підсушують. Колір у світові витримки змінюється від слонової кістки до світло - коричневого. Період дозрівання 30-540 днів. У молодого сиру смак - ніжно-вершковий, який з витримкою стає більш щільнішим, насиченим, гострим; консистенція - тверда, еластична, однорідна, з сирними "вічками", рівномірно розподіленими по всій масі.
Сир Гауда використовують для приготування бутербродів, піци, салатів, гарячих страв, чудово поєднується з напівсолодкими і солодкими винами та келихом пива.

| Основні | |
|---|---|
| Вага | 400 г |
| Користувальницькі характеристики | |
| Виробник | Pilos |
| Країна виробник | Польща |
| Тип | Твердий сир |
| Тип молока | Коров'як комірк |